Categories
Բլոգ

Davidoff սիգարների համար օգտագործվող ծխախոտի բույսերը մշակվում են համբերատարությամբ և մանրակրկտորեն՝ հավատարիմ մնալով ծխախոտի հավաքման ավելի քան 500 տարվա ավանդույթին:

Ծխախոտի մշակման ստանդարտները

Davidoff սիգարներում օգտագործվող ծխախոտի բույսերի մշակման համար անհրաժեշտ են օպտիմալ պայմաններ։ Նույնիսկ մի քանի կիլոմետր հեռավորությունը կարող է ազդել բույսի ճիշտ աճի վրա:

Մանրակրկիտ մոտեցում մշակմանը 

Նախքան Դոմինիկյան Հանրապետությունում գտնվող ֆերմաներում՝ «ֆինկա»-ներում, մանրակրկտորեն մշակված հողի մեջ փոխպատվաստումը՝ սերմերը խնամքով մշակվում են համապատասխան տնակներում: 

«Davidoff»-ը մեծ ուշադրություն է դարձնում ծխախոտի գենետիկական հետևողականության պահպանմանը: Վերջինս մշակվում է երեք հիմնական տեսակներով.

OLOR DOMINICANO – թեթև ծխախոտ, որը աճեցվում է Դոմինիկյան Հանրապետությունում

PILOTO CUBANO – կուբայական հզոր փոխպատվաստում, որն Davodoff իրականացվում է «ֆինկա»-ներում

SAN VICENTE – չափավոր կուբայական շտամ, որը նույնպես փոխպատվաստվում է Davidoff-ի ֆինկաներում

Տերևների հավաքման գործընթացը 

Բույսի գույնը և ձևը ազդանշան են հանդիսանում ֆերմերների համար և վկայում են բերքի պատրաստ լինելու մասին:

Տերևները հավաքվում են զույգերով, հետևելով հասունացման նշաններին` տերևի գտնվելու վայրը ցողունի վրա, դրա գույնը և ձևը, հպման դիմադրությունը:

Տերևների հավաքման այս գործընթացը տեղի է ունենում 35 օրվա ընթացքում։

Նուրբ համի և որակի երաշխիք

Davidoff սիգարի բացառիկ համը մաքրության և զգոնության դրսևորումն է:

Որակի ապահովում

Ծխախոտի յուրաքանչյուր տերև քաղելուց հետո այն խնամքով պահվում է՝ համաձայն սիգարների արտադրության հատկանիշների և կանոնների: 

Համի և բույրի մշակում

Ծխախոտի տերեւները չորացնելու համար դրանք կախում են Davidoff ռանչոյում, որտեղ նրանց համն ու բույրը մշակվում է 45 օրվա ընթացքում։ Այս գործընթացը ներառում է ջերմաստիճանի և խոնավության խիստ մոնիտորինգ՝ սիգարների պատշաճ պատրաստման համար:

Ծխախոտի տերևները չորացնելուց հետո դրանք պահպանվում են ևս 20-30 օր, որի ընթացքում տեղի է ունենում ֆերմենտացման գործընթացը:

Հնացման և ֆերմենտացիայի արվեստը

Davidoff ծխախոտի տերևները անցնում են հնացման և ֆերմենտացիայի փուլերով, որի ընթացքում տեղի է ունենում հասունացման գործընթացը: 

Առաջին փուլ 

Davidoff ծխախոտի առաջին հնացման գործընթացը պահանջում է 18-ից 24 ամիս՝ նախքան ֆերմենտացման գործընթացը:

Երկրորդ փուլ 

Davidoff ծխախոտի երկրորդ հնացման գործընթացը տևում է 1-ից 3 տարի, թեև նրանց հազվագյուտ ծխախոտները ընդգրկվում են Davidoff սիգարում ավելի քան մեկ տասնամյակ:

Համի և բույրի կատարյալ համադրություն ստեղծելու համար ծխախոտի տերևները միախառնվում են: Այս խստապահանջ խառնուրդները գոհացնում են Շվեյցարիայի «Davidoff» մասնաճյուղի փորձագետներին:

Հավանության արժանանալու դեպքում խառնուրդները տեղափոխվում են տորսեդորների փուլ, որի ընթացքում սիգարի հավաքման վարպետները հմտորեն մշակում են դրանք: Վարպետները աշխատում են զույգերով. նրանցից մեկը ընտրում է ծխախոտի ճիշտ քանակությունը համի լիակատար վայելքի համար, իսկ մյուսը՝ փաթաթում է կապոցը՝ դնելով տերևների անուշաբույր ծայրերը սիգարի ներքևի հատվածում կամ վառված ծայրին՝ համի հավասարակշռության համար: 

Ձեռակերտ սիգարների ստեղծումը 

Այս գործընթացից հետո չափվում են սիգարները. կշռվում են և չափվում են դրանց տրամագծերը:

Տեղափոխումը դեպի խանութներ

5-10 տարի պահվելուց հետո այս յուրահատուկ սիգարները հասնում են առևտրային կետեր և հասանելի են դառում սիգարների սիրահարներին:

«Davidoff»-ի յուրաքանչյուր սիգար տոն է դա վայելողների համար:

 

Օրացույց

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Կատեգորիաներ